sâmbătă, 5 iunie 2010

Jan "Preceptorul" şi-a făcut de cap... delapidare de peste 2,5 miliarde lei vechi (doar)

Din 2005 lucra, pe funcţia de casier, Panciu Jan, la Primăria comunei Vasilaţi. La un control de fond, ordonat de primarul Lucian Vasile, s-a constat că acesta n-a mai depus la contabilitate un număr de 13 chitanţiere, cu încasări aferente anului 2010.
Mâine (6 iunie) la emisiune voi încerca să intru în direct cu domnul primar pentru a încerca să aflăm mai multe detalii despre cum a fost posibil jaful multor cetăţeni din Vasilaţi fără ca nimeni să îl întrebe de sănătate... De asemenea ca drept la replică voi încerca să îl contactez şi pe domnul Jan.
Aştept şi comentariile voastre.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa
Comisia de verificare a încasărilor de impozite şi taxe, a depunerilor acestora, precum şi a plăţilor efectuate, constituită prin decizia numărul 167, din 24 mai 2010, la Primăria Vasilaţi, a constatat că, pe anul 2009, casierul Panciu Jan nu a depus suma de 165.435,07 lei, iar în cursul anului 2010, acesta nu a putut justifica lipsa sumei de 87.297,03 lei. La data de 26 mai 2010, primarul a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa, arătând faptul că angajatul primăriei pe funcţia de casier se face vinovat de delapidarea sumei de 252.732,1 lei noi.

Casierul Pancu Jan şi-a dat demisia
Contactat de cei de la Gazeta Linia Fierbinte din Călăraşi, primarul comunei a declarat ca Pancu Jan şi-a dat demisia din momentul constatării prejudiciului. Lucian Vasile ne spune că i se pare ciudat cum a reuşit casierul să delapideze suma de 2,5 miliarde de lei vechi, fără ca Tania Tudor, contabila instituţiei, să nu sesizeze neconcordanţe în actele contabile. Primarul opinează că şi contabila se poate face vinovată de comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, dar acest aspect urmează să fie clarificat de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Primarul Lucian Vasile: A luat banii de capul lui
“I-am cerut casierului o notă explicativă, iar el spune că a luat banii de capul lui, singur, fără să fie ajutat sau favorizat de cineva”. Primarul Lucian Vasile ne spune că nu vede cum ar putea Primăria Vasilaţi să recupereze prejudiciul cauzat de casierul Panciu Jan, câtă vreme acesta a achiziţionat un autoturism de lux, dar pe numele unui frate, iar casa în care locuieşte nu este pe numele lui.

Controlul se extinde şi pentru perioada anterioară anului 2009
Primăria Vasilaţi rulează, anual, un fond colectat din impozitele şi taxele locale de circa 4-5 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care cheltuielile salariale, cu cei 16 angajaţi ai instituţiei, însumează circa 2 miliarde de lei vechi.  Din această cauză, primarul Lucian Vasile sesizează faptul că lucrurile nu sunt deloc lămurite, cu toată nota explicativă dată de casier, câtă vreme a fost necesară intervenţia edilului pentru a se constata că fondurile provenite din impozitele şi taxele locale, cel puţin în cursul anului 2009 şi în prima parte a anului 2010, sunt cu mult sub cele colectate în anii anteriori. La acest moment, comisia constituită pentru verificarea încasărilor de impozite şi taxe, a depunerii acestora şi a plăţilor efectuate, urmează să-şi extindă controlul şi pentru perioada anterioară anului 2009.
marinbadea.com

 

Un comentariu: