marți, 1 iunie 2010

1 Iunie?! – Ziua Internaţională a Copilului – Ce se ştie sau nu se ştie despre Ziua Copiilor din întreaga lume

Ziua Internaţională a Copilului, 1 Iunie, a intrat în istorie ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor, iar în China în acea zi de 1 iunie s-a sărbătorit Festivalul Dragonului, sărbătoare străveche, ce marchează în China începutul verii, festival organizat de către consulul Chinei la San Francisco, pentru copii chinezi orfani.


Nu se ştie de ce a fost aleasă dată de 1 iunie, se spune că a fost o simplă coincidenţă, dar de atunci ziua de 1 Iunie a rămas ca fiind considerată Ziua Internaţională a Copiilor de peste tot din lume. De fapt, nu chiar peste tot în lume, căci unele ţări, sărbătoresc Ziua Copilului la alte date din an, astfel, în India se sărbătoreşte pe 14 Noiembrie, în Japonia şi Coreea de Sud, pe 5 Mai, în Hong Kong pe 4 aprilie, în Turcia pe 23 aprilie, în Mexic pe 30 aprilie, în Indonezia pe 8 iunie, în Singapore pe 1 octombrie, iar în Congo pe 25 decembrie. O situaţie chiar ciudată se întâlneşte în Germania, unde Ziua Copilului se sărbătoreşte pe data de 1 iunie în jumătatea de Est, iar în partea de Vest ziua este sărbătorită pe 20 septembrie. UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii), înfiinţat în 1946, a stabilit o altă dată pentru sărbătorirea Zilei Copilului: 20 noiembrie.

Ziua Copilului, această zi de sărbătoare a celor mici este, de obicei, sărbătorită cu petreceri, diverse Acţiuni dedicate copiilor, reuniuni în aer liber ale familiilor, programe TV cu emisiuni dedicate micuţilor.

Pentru toţi oamenii, chiar dacă au sau chiar dacă nu au copii:

Un secret: Copilul este bogăţia omului sărac.

Un sfat: Păstrează pentru totdeauna în suflet copilul din tine; astfel, nu va fi niciodată prea târziu să ai parte de o copilărie fericită.

Un alt sfat: Să nu uiţi niciodată de leapşa, de-a v-aţi ascunselea, şotronul sau de omul negru, de genunchii mai mereu juliţi şi de hainele murdare de la joacă... Să nu uiţi de tine...

La mulţi ani tuturor copiilor şi de asemenea tuturor părinţilor! Să vă bucuraţi de copii voştri frumoşi şi sănătoşi!
codrosu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu